Virtuell verklighet lanserades för de stora massorna under förra året, då både HTC, Oculus och Sony lanserade egna lösningar för tekniken. En av de stora begränsningarna med tekniken är dock att dessa måste anslutas med kabel, något som bland annat Displaylink försökt lösa med företagets tillbehör för HTC Vive.

Under årets Computex-mässa meddelar HTC att de samarbetar med Intel för att lansera ett tillbehör till Vive, vilket ska göra det möjligt att använda headsetet trådlöst. Denna basers på Intels trådlösa WiGig-teknik och använder Displaylinks XR-avkodare och ska erbjuda hög bandbredd och låg fördröjning mellan dator och headset och vice versa.

Den prototyp som visas under mässan är en sändare som sitter på användarens huvud och hanterar uppkopplingen mellan dator och VR-headsetet. Enligt Displaylink krävs en bandbredd på 6 Gbps för att möjliggöra användande utan märkbar fördröjning, något som Intels teknik överskrider med en kapacitet på 7 Gbps.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

Tillbehöret väntas lanseras någon gång under 2018, men Intel meddelar att användare kommer kunna pröva på tekniken redan i år då de demonstrerar denna under årets E3-mässa.