Under 2016 års upplaga av teknikmässan IFA visade Acer den bärbara speldatorn Predator 21X. Datorn bestyckades bland annat med en välvd skärm på 21 tum som väckte stor uppmärksamhet. Grafikprestandan levererad av två Georce GTX 1080 uppmärksammades också, liksom priset i närheten av 100 000 kronor.

Acer äntrar även i år mässan med en nischad speldator, denna gång med syfte att kunna spela i upplösningen 7 680 × 4 320 pixlar (8K UHD). För att möjliggöra detta är datorn en komposition av det bästa respektive tillverkare kan bistå med. Processorn tillhör Intels senaste generation av HEDT-processorer, där den specifika modellen är Core i9-7980XE med 18 kärnor och 36 trådar.

Predator Orion 9000 levereras med två alternativt fyra grafikkort, där exakt modell väljs av köparen och valet står mellan två Geforce GTX 1080Ti och fyra Radeon RX Vega. Huruvida det handlar om RX Vega 64 eller den nedskalade varianten RX Vega 56 omnämns inte.

Chassit är tillverkat för att effektivt kyla komponenterna och detta genom att placera processor, nätaggregat, lagring och grafikkort i separata zoner. En sluten vattenkylare har tilldelats Core i9-7890XE, medan resten av systemet luftkyls. Fönstret på sidopanelen visar tydligt innanmätet, men ger även ljuset från RGB-belysningen mer exponering.

Speldatorn ska landa på marknaden under första kvartalet 2018. Något pris nämns inte och prislappen lär komma att variera mycket, beroende på vald konfiguration av grafikkort och lagring. Totalt finns tre M.2-platser redo för SSD-enheter, tillsammans med stöd för upp till 128 gigabyte primärminne i fyra kanaler.