Den smarta högtalaren Google Home presenterades i början av 2016 i USA. Högtalaren är baserad på den röststyrda Google Assistant och använder maskininlärning, något som bland annat möjliggjort röstprofiler för olika användare.

Nu presenterar sökmotorjätten de senaste bidragen till det smarta hemmet i och med Google Home Mini och Google Home Max. Hos Google Home Mini upptar den tyginklädda högtalarsektionen ungefär halva enhetens höjd och finns i de tre färgerna röd, grå och svart. Indikatorlampor och kapacitiva knappar finns monterade under tyget.

Företagets största variant av smarta högtalare får namnet Google Home Max och bestyckas med stereohögtalare. Produkten är ämnad för musikuppspelning och kan exempelvis justera volymen beroende på rummets ljudnivå. Precis som hos det mindre syskonet kan ljudet strömmas trådlöst genom inbyggda Google Chromecast Audio.

Produkter och tjänster kring Google Home kommer totalt till sju länder, där Sverige inte har en plats på listan. Från och med den 19 oktober finns Google Home Mini och Google Home Max tillgängliga i de sju länderna. Den mindre enheten kostar 49 dollar eller knappt 500 kronor inklusive moms och Google Home Max ligger på 399 dollar, motsvarande cirka 4 000 kronor inklusive moms.