En av årets mest populära speltitlar på PC är Playerunknown's Battlegrounds, vilket släpptes i en första tidig version på Steam för cirka ett halvår sedan. Sedan dess har populariteten fortsatt att öka och nyligen slog spelet rekord med mer än 2 miljoner samtidiga spelare på plattformen.

Utvecklarna har sedan starten stått fast vid att spelet ska lämna Early Access och släppas i en första skarp version under 2017. I ett inlägg på Microsofts Xbox-webbplats meddelar Chang Han Kim, VD för för utgivaren Pubg Corp., att Playerunknown's Battlegrounds version 1.0 lanseras för PC i slutet av december.

Utöver detta berättar även Chang att spelet släpps till Xbox den 12 december, dock i en version som ligger bakom PC-versionen rent utvecklingsmässigt. Till en början kommer de två plattformarna inte kunna spela tillsammans med varandra, men utvecklarens ambition är att implementera detta så snart som möjligt.

Något exakt datum för PC-versionen ges inte och det är ännu okänt vad version 1.0 kommer innebära för spelet. Utvecklaren har dock tidigare meddelat att de arbetar på nya kartor och spelmekaniker, såsom möjligheten att hoppa över väggar och murar.