Priserna på DRAM har stigit kraftigt det senaste året, bland annat till följd av hög efterfrågan från tillverkare av mobila enheter. Tidigare under månaden meddelade Samsung att de kommer öka produktionstakten från och med första kvartalet 2018.

Nu utannonserar elektronikjätten Samsung återigen nyheter gällande sin minnestillverkning, men denna gång handlar det om företagets nya minnestyp GDDR6 som färdigställts. Minnet är uppföljaren till det väletablerade grafikminnet GDDR5, där nykomlingen erbjuder högre bandbredd vid lägre spänning.

Med GDDR6 uppger Samsung att den maximala bandbredden hamnar vid 16 Gbps, vilket är högre än de 14 Gbps som företaget tidigare talat om. Bandbredden kan jämföras med grafikminnet som implementerats i nya modeller av Geforce GTX 1060, där klockfrekvensen ligger på 9 000 MHz och bandbredden om 9 Gbps. Spänningen för GDDR6 tar ett kliv ner från 1,5 volt till 1,35 volt.

Minnestypen GDDR6 är aktuell i Nvidias nästa generation av grafikkort med namnet Volta. Vilken minnesstandard som används i AMD:s Navi är ännu okänt.