Tidigare under året lanserade Cooler Master datorchassit Masterbox Lite 5, det senaste tillskottet i företagets Master-serie. Denna innefattar idag såväl chassin som nätaggregat och även processorkylare.

Nu presenterar företaget det senaste chassit i produktserien, vilket får namnet Masterbox Pro 5. Som namnet antyder har det många likheter med Masterbox Lite 5, men kommer med en något omarbetad design en större storlek. Det handlar om en modell som invändigt huserar moderkort upp till den större formfaktorn E-ATX med yttermåtten 223 × 475 × 500 millimeter (B × D × H).

Chassit kommer med en heltäckande sidopanel i härdat glas samt en genomskinlig frontpanel. Modellen säljs i två modeller, där den ena har suffixet RGB och kommer med tre förmonterade RGB-bestyckade fläktar i framkant. Totalt finns det plats för tre 120 mm- eller två 140 mm-fläktar i framkant samt en 120 mm-modell i bakkant.

Sett till vattenkylning finns det plats för en radiator på upp till 360 mm i chassits främre del samt en 120 mm i den bakre. Chassits innanmäte är även modulärt, där flera delar går att flytta eller ta bort för att få plats med större komponenter eller optimera luftflödet.

Lanseringsdatum för Masterbox Pro 5 är i dagsläget okänt, men väntas lanseras inom kort. Prismässigt väntas det kosta cirka 800 kronor inklusive moms, med an RGB-varianten blir något dyrare med en prislapp på cirka 950 kronor inklusive moms.