Som svar på AMD Ryzen lanserade Intel processorfamiljen Coffee Lake, där framförallt fler kärnor stod på menyn. Trots samma tillverkningsteknik och grundarkitektur som föregångaren Kaby Lake stod det snabbt klart att tillgången skulle bli begränsad, där vissa återförsäljare menade på att bristen skulle hålla i sig till december.

I ett försök att få bukt med den låga tillgången tillsätter nu Intel ytterligare en fabrik för så kallad binning och slutpacketering av Coffee Lake. Tidigare har en enskild produktionsanläggning i Malaysia stått för merparten av den tidskrävande testprocessen, men nu kan även testanläggningen i Chengdu, Kina, skrivas upp på listan.

Själva produktionen av kiselplattor kommer alltså inte öka, men flaskhalsen sägs ha legat i valideringsprocessen, då Intel uppger att tillgången snabbt kommer öka tack vare den nya anläggningen. Vidare poängterar bolaget att Copy Exactly!-programmet som ska se till att hålla variationer i tillverkningen till ett minimum – kommer att efterlevas strikt även här.

Avslutningsvis sägs beslutet få effekt inom en snar framtid, där de första Coffee Lake-processorerna från Kina kommer nå slutkund den 15 december. Ambitionen är att tillgången efter detta kommer öka markant, särskilt för de sexkärniga modellerna.