Tidigare under månaden meddelade AMD att de arbetar på en ny drivrutin för sina grafikkort, med namnet Radeon Software Adrenalin Edition. Detta blir uppföljaren till nuvarande Crimson Relive Edition och nu lanserar företaget denna skarpt.

En av de stora nyheterna är Radeon Overlay, ett nytt gränssnitt som kan användas medan ett spel är igång. Denna gör det möjligt att övervaka grafikkortets prestanda samtidigt som den ger tillgång till inställningar för Radeon Chill och Radeon Freesync direkt i spelet.

AMD introducerar även vad de kallar för AMD Link, vilket är en applikation för smarta telefoner och kan användas som komplement till desktop-versionen av mjukvaran. Genom denna är det bland annat möjligt att starta och stoppa inspelningar, få en överblick av datorns prestanda samt att få notiser om när nya drivrutiner lanseras.

Företaget har också förbättrat redan befintlig funktionalitet, där exempelvis Radeon Chill får stöd för både Vulkan och DirectX 12. För Radeon Wattman introduceras stöd för att spara och dela profiler med andra användare. AMD utlovar också prestandaförbättringar jämfört med Crimson Relive Edition, där exempelvis Prey presterar cirka 19 procent bättre.

AMD Radeon Software Adrenalin Edition finns tillgänglig nu via företagets webbplats.