Tidigare under månaden uppdagades flera allvarliga säkerhetshål i Intels processorer, vilka fått namnen Spectre och Meltdown. Det visade sig senare att dessa var mer omfattande än väntat och även innefattade processorer från AMD samt ARM. Kort därefter släppte Microsoft en uppdatering som delvis åtgärdade säkerhetshålet Meltdown.

Via Microsofts webbplats rapporterar nu flera användare att uppdateringen lett till stora problem. Specifikt handlar det om användare med äldre AMD Athlon-processorer, som menar att datorn slutat fungera och fastnar vid uppstart efter uppdateringen.

Vissa har löst detta genom att installera om Windows, då uppdateringen inte skapar en återställningspunkt som användaren kan gå tillbaka till. Andra rapporterar dock att problemet kvarstår även efter en ominstallation och det är ännu oklart vad som orsakar detta.

En temporär lösning som nämns är att avaktivera Windows Update för att undvika att säkerhetsuppdateringen installeras automatiskt. Microsoft själv har ännu inte svarat angående problemen.

Läs mer: Meltdown och Spectre – vanliga frågor