Playerunknown's Battlegrounds släpptes till Steam Early Access tidigt under 2017, och lanserades sedan i skarp utgåva i december. Version 1.0 bjöd på bland annat ny karta och diverse prestandaoptimeringar samt buggfixar. Många spelare klagar dock fortfarande på instabil uppkoppling, ojämn prestanda samt förekomsten av fuskare.

Nu avslöjar utvecklaren PUBG Corporation i ett blogginlägg att hårda åtgärder inom kort ska implementeras för att få bukt med det sistnämnda problemet. Totalt 100 000 fuskare kommer nämligen stängas av permanent, efter att säkerhetsteamet hos utvecklaren gått igenom tio miljoner spelares dataloggar och spelstil.

Med hjälp av informationen kunde ett mönster relaterat till fusket uttydas. Utvecklaren menar att automatiska system inte alltid räcker till för att hitta fuskare och identifiera unika mönster kopplade till dessa. Därför går säkerhetsteamet igenom stora mängder data manuellt, vilket i detta fall ledde till upptäckten.

Nämnvärt är att spelets deathcam, som låter en dödad spelare se hur dådet utfördes ur den andra spelarens perspektiv, har lidit av en grov bugg. I korthet innebar det att vapnet inte verkade ha någon rekyl när klippet spelades upp, vilket fick det att se ut som att spelaren fuskade. Blogginlägget förklarar att detta nu är åtgärdat och att dessa spelare inte kommer påverkas av avstängningsvågen.

Slutligen avslöjades det i december att över 1,5 miljoner spelare stängts av på grund av fusk, vilket kan ställas i relation till ungefär 25 miljoner sålda exemplar på PC/Windows. Antalet avstängda fuskare har ökat exponentiellt över tid, och framledes uppges mer resurser läggas på att komma åt dessa.