Lördagen den 20 januari utsattes branschkollegorna NordicHardware för ett inbrott, där förövarna tog sig in i och vandaliserade testlabbet i Malmö och lade beslag på minst ett 80-tal produkter. Bland dessa moderkort, unika ingenjörsexemplar av processorer och referensmodeller av grafikkort.

Sedan inbrottet har NordicHardwares chefredaktör Anton Karmehed publicerat en artikel, där han förutom att berätta om händelsen även släppt en inventarielista med hårdvara samt tillhörande unika serienummer som kan användas för att spåra produkter till salu på begagnatmarknaden.

Detta är onekligen en mardröm för redaktionen och just nu är allt fortfarande ett kaos med inventering och uppföljning med polis. Med hjälp av våra egna kanaler samt med ett härligt och viktigt stöd från SweClockers och andra kollegor hoppas vi in i det sista få återse åtminstone några av våra, för oss, ovärderliga testkomponenter.

Kom jättegärna med tips till oss om ni ser misstänkta annonser men gör inga offentliga uthängningar, det gagnar ingen och riskerar att drabba oskyldiga. I allt det hopplösa vill jag samtidigt avsluta med att närmast tårögd tacka för allt stöd från communityn det senaste dygnet. Bokstavligen tusentals entusiaster Sverige runt har hjälpt och stöttat oss på olika sätt. Det värmer i hjärtat och det är denna känsla vi kommer att fokusera på nu, att vi tillsammans med övriga svenska communityn kan vända detta till något positivt!

Med detta ber SweClockers alla medlemmar att vara extra vaksamma över annonser ni stöter på och aktivitet i vår egen Marknad, anmäla misstänkt aktivitet och inte hänga ut misstänkta offentligt. Anton och hans team tar även tacksamt emot tips och information på mailadressen redaktionen(@)nordichardware.se eller via PM på SweClockers.

SweClockers bistår NordicHardware i den mån vi kan för att de ska komma till rätta på alla testprodukter och vill även ta tillfället att beklaga det inträffade.