Den Nvidia-exklusiva grafikkortstillverkaren EVGA har länge haft högt anseende bland entusiaster tack vare bolagets regler kring inte minst garantier. Bland annat har processerna inneburit att garanti fortfarande gäller trots att grafikkortet kan ha bytt ägare. Dessutom tillåter grafikmakaren att användare monterar egen vattenkylning.

Nu rapporterar Kitguru att tillverkaren verkar ändra på åtminstone en av dessa punkter. Det rör sig om gästregistreringen av garantiärenden som tidigare möjliggjort reklamationer av begagnade grafikkort, även om den första ägaren registrerat kortet på sig. Denna funktion har nu plockats bort, och ersatts av ett användarunikt system.

Detta innebär att ägare behöver registrera sitt grafikkort tillsammans med namn, adress, telefonnummer och e-postadress för att kunna reklamera det. Det innebär också att endast den person som produkten är registrerad på kan skicka in den för reklamation.

Varför ändringen gjorts är ännu okänt, men det tros röra sig om ett sätt att hantera en eventuell våg av reklamationer för grafikkort som använts för att bryta kryptovalutor. Processen innebär ofta att grafikkorten pressas hårt under långa tidsperioder, vilket kan orsaka osedvanligt mycket slitage.