Intresset för spelgenren Battle Royale exploderade under 2017 och Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) har slagit flera rekord när det kommer till sålda exemplar och samtidiga spelare. Fortnite utvecklas av Epic Games och är en annan titel som erbjuder ett Battle Royale-läge, som dessutom är gratis att spela. Nyligen passerade spelet konkurrerande PUBG när det kommer till samtidiga spelare och rekordet ligger nu på 3,4 miljoner användare.

I ett inlägg på Epic Games webbplats meddelar utvecklaren att Fortnite Battle Royale lanseras till enheter med Apples operativsystem IOS. Inom några månader uppges titeln även komma till Android och för de båda mobila plattformarna kommer det handla om en fullskalig version av spelet, vilket bland annat innebär matcher med 100 spelare och stora banor.

Vidare berättar utvecklaren att de som spelar på mobiltelefon och surfplatta kommer kunna spela tillsammans med användare på andra plattformar, så kallat crossplay. Funktionen har utvecklats i samarbete med Sony och innefattar därmed Playstation 4, men även PC/Windows och Mac. När Android-versionen avtäcks kommer även den att inkluderas i gruppen.

IOS-versionen kommer börja rullas ut måndagen den 12 mars och den som är intresserad måste registrera sig på webbplatsen för Fortnite. Medlemmar kommer successivt bjudas in till spelet och per e-post få en länk till nedladdningssidan på App Store. För att kunna spela krävs en Iphone 6S/SE eller nyare, alternativt en Ipad-modell tillverkad efter 2015. Oavsett enhet är minimikravet för operativsystemet IOS 11.