Epic Games har gjort sig kända för en rad större projekt, däribland klassiker som Unreal Tournament och Gears of War. Dessa spel drivs även av den egenutvecklade motorn Unreal Engine, som dessutom säljs flitigt till andra spelstudior. I dagsläget är det version fyra som är aktuell, och denna uppdateras ständigt.

Nu meddelar Epic Games att bolaget per den senaste tidens utveckling kommer att implementera så kallad ray tracing i Unreal Engine. Under Game Developers Conference som tar plats i San Fransisco just nu har bland annat AMD, Nvidia, Microsoft och 4A Games talat om diverse implementationer av tekniken.

I samband med avslöjandet att ray tracing kommer till Unreal Engine passar även utvecklaren på att visa upp en rad demofilmer. Först ut är Star Wars där avancerade reflektioner på en glänsande stormtrooper är paradnumret.

Härnäst kommer demot Siren, där skådespelerskan Bingjie Jiang bidrar med röst och rörelser som kopplas till en datoranimerad karaktär. Det sista demot som kan ses nedan är istället en fiktiv karaktär vid namnet Osiris Black, som spelas av skådespelaren Andy Serkin.

Alla klippen renderas i realtid med hjälp av ray tracing och så kallad motion capture. Enligt uppgift används fyra stycken Nvidia Tesla V100 för att driva realtidsrenderingen av klippen. Epic Games hoppas kunna implementera DirectX Raytracing i Unreal Engine för allmänt bruk senare i år.