Razer är en väletablerad aktör när det kommer till datortillbehör och har i två decennier producerat bland annat möss och tangentbord. På senare tid har bolaget även utvidgat sortimentet med telefoner och bärbara datorer, där sistnämnda nyligen letade sig fram till den svenska marknaden.

Nu lanserar Razer den RGB-belysta spelmusen Abyssus Essential, som blir en del av företagets produktfamilj Chroma. Musen är efterträdaren till Abyssus V2 som lanserades 2016 och bjuder bland annat på en uppgraderad optisk sensor, med ett DPI-värde på upp till 7 200.

Abyssus Essential 2.jpg
Abyssus Essential 3.jpg

Abyssus Essential är utrustad med klickbart rullhjul samt höger och vänster musknapp, där samtliga knappar har en uppskattad livslängd på 10 miljoner klick. Liksom föregångaren erbjuder nytillskottet en symmetrisk utformning för både höger- och vänsterhänta användare. Musen mäter in på 115 × 63 × 37 mm och väger 78 gram utan kabel.

Pekdonets nedre del samt Razers logotyp är de två zoner som har bestyckats med RGB-belysning, som kan styras genom bolagets mjukvara Synapse 3. Abyssus Essential är redan nu tillgänglig på företagets webbplats till priset 50 euro, vilket motsvarar omkring 525 kronor.