Nintendo Switch innebar något utav en pånyttfödelse för Nintendo, där bolagets hybridenheter sålt mycket bra, särskilt jämfört med dess föregångare. Tack vare detta lyckades bolaget öka rörelseresultatet med hela 505 procent på årsbasis för räkenskapsåret 2017.

Ett problem som tillverkaren drogs med primärt i början var bristfällig signalstyrka i bolagets vänstra Joycon-handkontroll. Den högra innehåller nämligen mer elektronik samt en dedikerad antenn, medan den vänstra har en integrerad svagare antenn samtidigt som denna skyms av en metallplatta.

I en ansökan till amerikanska Federal Communications Comission (FCC), motsvarande svenska Post- och telestyrelsen, registrerar Nintendo en uppdaterad variant av handkontrollen. Det är specifikt den vänstra som gäller, och i bilder bifogade till registreringen framgår det att det yttre inte förändrats.

Däremot har elektroniken på insidan till synes förändrats, där kretskortet har en annan utformning. Borta är den lilla flärpen bredvid metallplattan där den integrerade antennen tidigare satt, vilket borgar för att denna har bytts ut eller designats om.

I dagsläget är det oklart om Nintendo kommer göra en tyst utrullning av den uppdaterade enheten eller ej. Likaså är pris och datum för lansering okänt.