Nästa generations spelskärmar kombinerar 4K UHD-upplösning med hög uppdateringsfrekvens och stöd för HDR, där bland andra Predator X27 visades under våren i fjol. Lanseringsdatumet för skärmarna har ständigt flyttats fram, men nyligen avtäckte den koreanska tillverkaren Wasabi Mango som är den första modellen på marknaden med nämnda funktioner.

Skärmtypen är främst riktad mot spelare och varianterna från Asus och Acer har specificerats till en skärmstorlek på 27 tum. Nu rapporterar Tweaktown att även Samsung kommer ge sig in i leken inom kort, där företagets bidrag istället kommer landa på 31,5 tum.

Enligt Tftcentral handlar det om en välvd VA-panel med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar och uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket är snarlikt de tidigare tillkännagivna produkterna från Asus och Acer. Nämnvärt är dock att de sistnämnda bestyckar sina kommande premiumskärmarna med IPS-paneler.

Samsungs skärm kommer sannolikt presenteras officiellt under teknikmässan Computex, som går av stapeln i juni. En skarp lansering av produkten väntas sedan ske i juli, men uppgifter kring pris saknas i skrivande stund.