Den amerikanska komponenttillverkaren Corsair startade sin bana med att överklocka och sälja olika typer av minnen, inte minst primärminnen. Sedan dess har tillverkaren expanderat verksamheten markant, för att idag erbjuda nätaggregat, chassin och kringutrustning till speldatorer.

I den sistnämnda kategorin har bolaget nu avtäckt ett nytt trådlöst spelheadset, Corsair HS70 Wireless. På menyn står 16 timmars drifttid, borttagbar mikrofon och runt 13 meters räckvidd via 2,4 GHz-bandet.

Corsair HS70 controls.jpg
Corsair HS70 PS4.jpg

Design- och konstruktionsmässigt rör det sig om en avskalad historia, med en enkel metallkonstruktion utan några utmärkande särdrag som ger ett sobert intryck. Även RGB-belysning saknas anmärkningsvärt nog från specifikationsbladet. Huvudkudde och öronkåpor är bestyckade med minnesskum, vilket Corsair uppger ska leda till god komfort över längre sessioner.

Hårdvarumässigt utrustas varje öronkåpa med högtalarelement på 50 mm, och genom mjukvara kan virtuellt surroundljud aktiveras. Alla kontroller är belägna på de två öronkåporna, där ljudnivå och mikrofon kan styras, samtidigt som laddningsuttag och startknapp förlagts på varsin kåpa.

Avslutningsvis finns stöd för både PC/Windows och Playstation 4 direkt ur kartong för headsetet. Corsair HS70 Wireless är tillgängligt nu till ett rekommenderat pris om 1 099 kronor.