För ett år sedan lanserade AMD processorfamiljen Ryzen Threadripper. Denna introducerade sockeln TR4 som används för de då nya processorerna och den ackompanjerades av styrkretsen X399, vilket innebar ett stort antal moderkort från de stora tillverkarna.

Under Computex 2018 visar tillverkaren MSI en rad nya moderkort, däribland en ny modell med styrkretsen X399. Den heter MEG X399 Creation och kommer med flera utmärkande funktioner, såsom 19 fasers strömförsörjning. Enligt MSI själva har de valt att implementera detta för att ha viss marginal till AMD:s kommande processorer med 24 och 32 kärnor.

MSI_x399_creation-1.jpg
MSI_x399_creation-2.jpg
MSI_x399_creation-7.jpg
MSI_xpander_aero-1.jpg

Modellen har även stöd för upp till sju stycken M.2-enheter, där tre av platserna sitter direkt på moderkortet medan resterande ansluts via ett extra instickskort. Detta heter M.2 Xpander-Aero och är bestyckat med en separat kylare samt fyra temperatursensorer, med en för varje M.2-enhet.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

MSI MEG X399 har ännu inget lanseringsdatum, men väntas hitta ut i butiker under andra halvåret 2018. Uppgifter gällande pris är i dagsläget okända.