Den senaste tiden har allt fler ultrakompakta chassilösningar börjat dyka upp på marknaden, vilket har ökat intresset för krympta nätaggregat markant. De vanligaste formfaktorerna för för mindre byggen är utan tvekan SFX och dess förlängda broder SFX-L, där den förstnämnda standarden domineras av Corsair i dagsläget med deras SF-serie medan Silverstone är starka aktörer i den senare.

seasonic_focus_sfxl-4.jpg

Under Computex 2018 ansluter sig välrenommerade Seasonic till skaran och introducerar sitt första entusiastinriktade nätaggregat för formfaktorn SFX-L. Det rör sig om modellen Focus Gold SGX-650, och som namnet antyder är det en enhet på 650 W med 80 Plus Gold-certifiering vars plattform baseras kring en ombyggd variant av den fullstora Focus Gold-serien.

Modellen är helmodulär på kabelfronten och kan tack vare sitt djup på totalt 125 mm erbjuda en kyllösning som baseras kring en vätskelagrad 120 mm-fläkt med semipassiv drift. Vidare används endast japanska kondensatorer specificerade för drift upp till 105 °C samtidigt som företaget erbjuder en generös garanti på 10 år.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Seasonic Focus Gold i SFX-L-utförande lanseras under årets andra hälft och väntas kosta cirka 1 200 kronor inklusive moms.