Där de flesta datorbyggena sker inuti ett traditionellt chassi, så finns det alltid de som känner sig begränsade av den bestämda layouten på insidan av dagens plåtlådor. I den sistnämnda kategorin passar det färska företaget Maverick in fint, då de på Computex visar upp ett betydligt friare koncept som kallas Canvas.

Canvas är i praktiken en aluminiumram med fyra fötter, i vilken en stålskiva har monterats centralt i konstruktionen. Med i paketet medföljer det en serie monteringsdetaljer som bestyckats med starka neodymmagneter, där dessa är tänkta att skruvas fast på systemets olika komponenter.

När komponenterna väl är magnetbestyckade kan dessa flyttas fritt utmed stålskivan, vilket ger extrem flexibilitet kring hur dessa kan placeras. Själva ramen kan i sin tur placeras på ett flertal sätt, däribland på högkant, väggmonterad eller ståendes på benen som en testbänk.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Konceptet är ett samarbete med chassimakaren Streamcom, där den sistnämnda aktören står för tillverkningen av produkten. Maverick håller just nu på att samla in feedback från press och entusiaster kring hur den slutgiltiga produkten ska utformas och siktar sedan på att gräsrotsfinansiera denna via Indiegogo innan årets slut.