Trenderna på chassimarknaden ändras väldigt snabbt och i dagsläget har i princip varje tillverkare minst en modell med sidopanel av härdat glas och RGB-belysning som kan lysa upp i regnbågens alla färger. Många användare gillar dock mer avskalade modeller och under Computex 2018 visar Cooler Master ett nytt chassi som riktar sig till denna målgrupp.

Modellen heter SL600M och likt företagets tidigare Silencio-serie ligger fokus på låg ljudnivå tillsammans med ett avskalat yttre. Chassit är gjort i borstad aluminium och har till skillnad från många andra modeller inget luftintag i fronten, utan detta sitter istället i botten. Luften går sedan genom chassit och ut genom toppen, där det sitter en panel av aluminium som även kan tas bort för extra luftflöde.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

För att möjliggöra detta har Cooler Master valt att flytta nätaggregatet till fronten, med en täckplåt som gömmer detta. Det som visas under Computex är enligt företaget själva en prototyp och det kan hända att vissa ändringar görs innan modellen lanseras under årets andra halva. Priset väntas hamna runt 229 euro, motsvarande cirka 2 300 kronor.