Speljätten Ubisoft avtäckte en rad speltitlar under sin presskonferens på E3 2018, där Assassins Creed: Odyssey samsas om rampljuset med bland annat Beyond Good & Evil 2. Bolaget presenterade även action- och överlevnadsspelet The Division 2, där skådeplatsen flyttas från föregångarens kaotiska och trånga New York till ett lite öppnare Washington D.C.

Sedan katastrofen i det första spelet har ett halvår passerat och nu är det Washington D.C:s tur att falla offer för viruset, som inte kan stoppas av stadens välutvecklade försvarssystem. Myndigheter och militär har lämnat civilbefolkningen åt sitt öde, och spelaren måste nu överleva i den sjukdomshärjade storstaden och samtidigt bekämpa fienden.

The Division 2 begåvas bland annat med möjlighet till raids, där upp till åtta spelare kan samarbeta för att besegra svårare fiender. Därtill kommer gratis innehåll läggas till kontinuerligt och under det första året handlar det om tre större uppdateringar. Uppdateringarna kommer bland annat bygga ut handlingen och utöka staden med fler områden att utforska.

Se FZ berätta om The Division 2

FZ är på plats på E3 2018 och har testat det nya spelet, där det testade spelscenariot innebar att ta över och försvara en kontrollpunkt där civila sedan kan inkvarteras. Miljöerna upplevs mer öppna än i The Division, vilket bäddar för en mer rörlig spelstil. I övrigt påminner dock stridsmekaniken på många sätt om föregångaren, men fiendetrupperna består nu bland annat av nya specialsoldater.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

The Division 2 släpps den 15 mars 2019 till PC/Windows, Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4.