Den ökända hanteringsavgiften för importpaket infördes av Postnord den 1 mars i år, och innebar att bolaget tog ut 75 kronor per paket för momsregistreringen. Detta efter att Tullverket kritiserat Postnord för uteblivna momsintäkter. Resultatet blev högre slutpriser på importpaket, vilket minskat försändelserna markant.

Sedan dess har bolaget varit i kontakt med flera e-handelsaktörer för att hitta alternativa lösningar, där Wish var först ut att slippa hanteringsavgiften. Konkret innebär det att säljaren tar ut moms direkt vid köp i Wish, varpå en speciell etikett sätts på paketet för att indikera att momsen redan är betald.

Även om vi tycker att vi är en stor marknad, är vi i relation till en stor e-handelsjätte inte mer än en medelstor stad i Kina. Det perspektivet är det ibland nyttigt att ha. Det är orsaken till varför de inte ser att en speciallösning för vår marknad kommer att göra någon skillnad för deras e-handlare.

Ett flertal andra aktörer sägs också samtala med Postnord kring detta, men nu framkommer det via Dagens industri att e-handelsjätten Aliexpress tackar nej till lösningen. Thomas Backteman som är kommunikationsdirektör på Postnord anger den inhemska marknadens storlek som orsak, där Aliexpress inte ser värdet i att anpassa sin plattform för en marknad som motsvarar en medelstor stad i Kina.

Men nu när systemet finns på plats så hoppas vi att fler kommer att inse fördelarna med det och vara intresserade av att införa det.

Avslutningsvis hoppas dock Backteman att fler aktörer hakar på tåget nu när systemet väl är på plats i praktiken tillsammans med Wish. Lösningen är utformad för att vara så enkel som möjligt att implementera, men huruvida e-handelsjättarna håller med återstår att se.