Playerunknown's Battlegrounds lanserades i en första Early Access-version via Steam i mars 2017. Därefter växte spelet snabbt och slog flera rekord när det kommer till antal samtidiga spelare, där det senaste hamnade på 2,5 miljoner. Speltiteln lanserades cirka nio månader senare, efter ett flertal uppdateringar.

Nu meddelar utvecklarna PUBG Corporation att Playerunknown's Battlegrounds har sålts i över 50 miljoner exemplar samt att de har över 400 miljoner registrerade spelare världen över, på både PC/Windows och Xbox One. För att fira detta sänker de även priset på spelet för första gången, och fram till den 5 juli kostar det cirka 200 kronor.

Försäljningssiffrorna innebär att spelet blir det femte bäst säljande spelet genom tiderna och går om bland annat Super Mario Bros. till NES, som har sålts i cirka 40 miljoner exemplar. Playerunknown's Battlegrounds har dock en bit kvar till fjärdeplatsen, vilken innehas av Wii Sports som sålts i cirka 83 miljoner exemplar.

Antalet kan jämföras med Fortnite, som snabbt seglat upp som en utmanare till Playerunknown's Battlegrounds och har cirka 125 miljoner spelare totalt. Nämnvärt är dock att Fortnite har en gratisversion med spelets battle royale-läge, vilket kan påverka siffrorna. Fortnite innehar dock rekordet för flest antal samtidiga spelare, med totalt 3,4 miljoner samtidigt.