I slutet av 2014 fick SweClockers klämma på Corsairs purfärska tangentbord K70 RGB, som baserades på Cherrys RGB-belysta mekaniska brytare. Utöver den anpassningsbara bakgrundsbelysningen bjöd K70 RGB på hög kvalitetskänsla och god ergonomi, och trots den relativt höga prislappen blev betyget Toppklass.

Corsair släpper nu en uppdaterad variant av det fyra år gamla tangentbordet, där suffixet Mk.2 adderas för att särskilja den nya modellen. Företaget avtäcker även uppföljaren till det något mer plånboksvänliga alternativet Strafe RGB, som i originalutförande belysta brytare från välrenommerade Cherry.

De två nya mekaniska tangentborden är snarlika och levereras båda med löstagbart handlovsstöd och 104 tangenter, som sällskapas av dedikerade mediaknappar och rullhjul för volymkontroll. Den nyligen lanserade mjukvaran ICUE ger möjlighet att styra belysningen och kan även tilldela valfria tangenter makron, som sedan lagras på tangentbordens 8 MB stora inbyggda minne.

K70 RGB Mk.2 är konstruerad i svart aluminium, men släpps även i vitt utförande till ett något högre pris. När det kommer till brytare erbjuds en uppsjö från tyska Cherrys produktportfölj. Listan består av MX Brown, Blue, Speed, Red och Silent, där de två sista alternativen även återfinns för Strafe-modellen.

De båda tangentborden finns hos svenska återförsäljare och priset för modellerna med röda brytare ligger omkring 1 700 kronor. Riktpriset för Strafe RGB Mk.2 är dock något lägre än för K70 RGB Mk.2 och anges till 140 respektive 170 USD. Det lägre priset tillskrivs främst att aluminium ersatts av plast och modellen kommer sannolikt att sjunka i pris inom kort.