Tidigare under året lanserade Asrock en första upplaga av grafikkort, då endast modeller baserade på AMD:s arkitektur Polaris. Modellerna var dock inledningsvis endast ämnade Asien-Stillahavsområdet och Latinamerika, men nu rapporterar tyska Tom's Hardware att det inom kort blir ändring på detta.

Phantom-Gaming-X-Radeon-RX570-4G-OC_45.jpg
Phantom-Gaming-X-Radeon-RX570-8G-OC_box.jpg
Phantom-Gaming-X-Radeon-RX580-8G-OC_Accessories.jpg
Phantom Gaming X Radeon RX580 8G OC spec.png
Phantom Gaming X Radeon RX570 8G OC spec.png
Phantom Gaming X Radeon RX570 4G OC spec.png

Från den 1 juli ska Asrock även börja sälja grafikkort i regionen EMEA, som utöver Europa innefattar Mellanöstern och Afrika. Det handlar fortsatt om uteslutande om grafikkort som består av 2016 års Polaris-arkitektur från AMD med flaggskeppet Radeon RX 580 i spetsen, som har sällskap av tre varianter av Radeon RX 570 där främst klockfrekvenser och minnesmängd skiljer modellerna åt.

Att Asrock nu har grönt ljus att släppa sina Radeon-grafikkort i Europa betyder inte nödvändigtvis att några av modellerna kommer hitta ut på svenska butikshyllor. Återstår gör också att distributörer och slutligen svenska återförsäljare väljer att ta in grafikkorten.

Det är också fortsatt oklart huruvida Asrocks laguppställning baserad på AMD:s Radeon RX 500-serie får utökning i form av den mer moderna arkitekturen Vega, eller om bolaget avvaktar med en bredare satsning till AMD släpper Navi.