Med 20 år i branschen är Razer ett tungt namn när det handlar om tillverkare av kringutrustning. Bolaget associeras ofta med möss och tangentbord, men har på senare tid har Razer även breddat verksamheten och släppt en spelinriktad mobiltelefon samt ett flertal bärbara datorer, där sistnämnda nyligen landade på den svenska marknaden.

Nu presenterar företaget en duo tangentbord som prismässigt placerar sig i det yppersta toppskiktet. Det handlar om Huntsman Elite och den något enklare varianten Huntsman, som skiljer sig från många andra mekaniska tangentbord genom att använda optiska brytare. Brytarna kallas Razer Opto-Mechanical och registrerar tangenttryckningar när en ljusstråle bryts.

Både Huntsman och Elite-varianten är fullskaliga tangentbord i svart, som bestyckas av bakgrundsbelysning i form av RGB. Justering av belysningen för varje enskild tangent samt programmering av makron görs genom mjukvaran Synapse 3, och profiler kan sparas direkt till tangentbordens inbyggda lagring. Runt Huntsman Elite löper även en ljusslinga som kan anpassas till valfri färg.

Den mer påkostade varianten är Huntsman Elite, som levereras med dedikerade multimediaknappar samt en volymratt. Därtill medföljer ett löstagbart och RGB-belyst handlovsstöd i konstläder, som fästs med magneter och strömförsörjs genom kontaktpunkter på tangentbordets ena långsida. Dessa kontaktpunkter uppges också kunna användas för andra tillbehör i framtiden.

Tangentbordens gemensamma nämnare är de optiska brytarna, som specificeras till en livslängd om 100 miljoner klick. För att aktivera den linjära brytaren måste tangenten tryckas ned 1,5 mm, vilket kan jämföras med Cherrys MX Speed där samma siffra landar på 1,2 mm. Nämnvärt är att Razers nykomlingar enbart kan hantera tio simultant nedtryckta tangenter.

Huntsman och Huntsman Elite finns redan nu tillgängliga genom Razers webbutik där den förstnämnda listas för 160 euro, vilket motsvarar ungefär 1 670 kronor. För Elite-modellen landar prislappen istället på motsvarande 2 200 kronor.