Nvidias nuvarande arkitektur Pascal har blivit en riktig långkörare, där ingen ersättare har lanserats trots att Geforce GTX 1080 släpptes i maj 2016. På sistone har det däremot florerat rykten och prototypbilder på den pinfärska arkitekturen Turing, vilken väntas ersätta Pascal senare under året.

Nvidia-Turing-GDDR6-PCB.jpg

Huruvida det skulle röra sig om en 1100-serie eller 2000-serie har dock varit oklart, men nu bringar en representant för Lenovo lite klarhet i frågan. Det är Youtube-profilen Brainbean som under E3 kikade närmare på färdigbyggda speldatorer i serien Legion Cube från Lenovo.

En representant för bolaget avslöjade då att datorerna kommer gå köpa med 1100-seriens grafikkort från Nvidia, upp till Gefoce GTX 1180. Nvidias nästa generations grafikkort väntas baseras på arkitekturen Turing, vilken ska utrustas med senaste snittets GDDR6-minne och 384 bitars minnesbuss för vissa modeller.

I övrigt är detaljerna knapphändiga kring Turing, där varken klockfrekvenser, antal CUDA-kärnor eller arkitektoniska detaljer hittat ut i någon större utsträckning. Tillverkningstekniskt sägs TSMC:s 12-nanometersteknik stå på menyn, vilket är en förfinad variant av tidigare 16 nanometer som används i dagens Pascal.

Något exakt datum nämns inte i klippet, men representanten menar på att datorerna kommer säljas med grafikkort ur 1100-serien någon gång under hösten, vilket även överensstämmer väl med tidigare rykten.

Källa: Wccftech