År 2000 släpptes rollspelet Shenmue till spelkonsolen Dreamcast och titeln blev mycket populär och följdes upp av en andra del året därpå. Skapandet av en tredje del skrinlades till följd av bristande försäljning, men spelet fick nytt liv i och med en lyckad crowdfunding-kampanj 2015.

Lanseringen av den gräsrotsfinansierade uppföljaren har flera gånger skjutits upp och tidigare i år meddelades att siktet är inställt på 2019. På Kickstarter-sidan för Shenmue III har utvecklaren Ys Net nu listat preliminära systemkrav för spelet på PC/Windows, som vid lansering även flankeras av en utgåva för Playstation 4.

Grundläggande systemkrav

Operativsystem

Windows 7 eller senare, 64-bitars

Processor

Intel Core i5-4460

Grafikkort

GeForce GTX 650 Ti
2 GB videominne

Primärminne

4 GB

Lagring

100 GB

Shenmue III är fortfarande under utveckling och kraven kan komma att ändras. När det kommer till krav på processor listas en Core i5-processor med klockfrekvens på 3,4 GHz, som tillhör Intels fyra år gamla Haswell-familj. För primärminne räcker blygsamma 4 GB.

Även när det kommer till grafikkort handlar det om en äldre produkt, där Nvidias mellanklasskort Geforce GTX 650 Ti ska fungera. Grafikkortets viktigaste egenskap är till synes att det är bestyckat med 2 GB videominne, vilket finns hos de flesta nyare korten. Nämnvärt är att spelet behöver 100 GB lagringsutrymme, vilket kan jämföras med 50 GB för kommande Battlefield V.

Utvecklaren har ännu inte angivit någon närmare tidpunkt för lansering, men spelet kommer bli tillgängligt genom Steam för PC/Windows. Inom kort kommer också Shenmue I och II att släppas i uppdaterat utförande, som bland annat bjuder på spelande i höga upplösningar.