Tidigare under året breddade den taiwanesiska komponentmakaren Asrock sitt produktsortiment med grafikkort i den nya serien Phantom Gaming, som nyligen lanserades i Europa. I serien återfinns mellanklasskort i Radeon RX 500-familjen, med AMD:s Polaris-baserade Radeon RX 580 i spetsen.

Nu adderas ytterligare två grafikkort med grafikkretsar från AMD, och denna gång handlar det om de mer högpresterande modellerna Radeon RX Vega 64 och nedskalade Radeon RX Vega 56, som använder grafikarkitekturen Vega. Kylarmässigt handlar det om referensdesignen, där en ensam radialfläkt står för luftflödet över den ångkammarbestyckade kylflänsen.

Även när det kommer till klockfrekvenser hamnar dessa på referensnivåer, där mer kraftfulla RX Vega 64 landar på bas- och turbofrekvens om 1 247 respektive 1 546 MHz. För RX Vega 56 hamnar frekvenserna istället på 1 156 och 1 471 Mhz och de båda grafikkorten är utrustade med 8 GB HBM2-minne.

Sett till bildanslutningar rör det sig om en HDMI 2.0 samt tre Displayport 1.4 och de 280 mm långa nytillskotten strömförsörjs genom två 8-pin PCI Express-kontakter. Huruvida Asrock planerar att släppa Vega-baserade grafikkort med egendesignad kylarlösning i framtiden eller ej är i skrivande stund okänt, vilket även gäller för uppgifter gällande pris och tillgänglighet.