Större spelutgivare brukar gilla säkra kort och redan etablerade serier, men i början av nästa år släpper Electronic Arts helt nya Anthem. Spelet är under utveckling av välrenommerade utvecklaren Bioware och ses ofta som ett direkt svar på Bungies populära serie Destiny.

I samband med spelmässan E3 2018 visades en längre spelslinga från Anthem, som på flera håll prisades tack vare dess visuella meriter. Det här visar sig ha inte bara en utan två förklaringar. Spelets verkställande producent, Mark Darrah, skriver på Twitter att demonstrationen drevs av två Nvidia Geforce GTX 1080 Ti i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund (FPS)

I en följetong på mikrobloggen ställs frågan om liknande hårdvara kommer krävas för att köra 60 FPS i 4K-upplösning när spelet väl lanseras. Som svar på detta skriver Darrah att de kommer fortsätta att optimera spelet fram till dess, dock utan att gå in på djupare detaljer.

Även om det är för tidigt att dra några slutsatser är det troligt att Anthem redan är relativt välpolerat och således blir krävande. Från början var det tänkt att spelet skulle släppas nu till hösten, men av strategiska skäl och för att slippa konkurrens från höstens stortitlar flyttade Electronic Arts detta till början av år 2019.

Anthem lanseras den 22 februari 2019 för spelplattformarna PC/Windows, Sony Playstation 4 (Pro) och Microsoft Xbox One (S/X).