Fenomenet battle royale har vuxit explosionsartat under det senaste året och blivit en tydlig trend inom spelbranschen. En av de speltitlar som var tidiga med att popularisera konceptet är Playerunknown's Battlegrounds, som lanserades skarpt i slutet av 2017 och vars utvecklare nyligen meddelade att spelet sålts i över 50 miljoner exemplar.

Något utvecklarna PUBG Corp. fått mycket kritik för är att de fokuserat på innehåll och att spelets prestanda nedprioriterats. I ett inlägg på Steams webbplats berättar de att detta är något de arbetar med och de medger att kritiken är befogad. De är medvetna om de problem som finns med optimering och buggar och lovar att arbeta med det mer framöver.

We agree with the criticisms of the game that many of you have made recently, including comments that our efforts need to be more effective and that the game still needs more improvement. [...] Right now we’re developing new plans to resolve various problems facing PUBG, prioritizing server performance, client-side performance, anti-cheat, and bugs.

Buggar och prestandaoptimeringar lyfts fram som två viktiga delar, men även att förbättra antifusk-systemen i spelet för att göra upplevelsen bättre för alla. Förutom det kommer de även fortsätta med regelbundna uppdateringar med nytt innehåll framöver och de lovar att lägga fram konkreta planer på hur de ska förbättra spelet inom kort.

Playerunknown's Battlegrounds är sedan en tid tillbaka det överlägset mest spelade spelet på Steam, men har på senare tid börjat få konkurrens från bland annat Epic Games Fortnite. Speltiteln slog nyligen Playerunknown's Battlegrounds rekord när det kommer till antal samtidiga spelare, med totalt 3,4 miljoner.