Cooler Master är ett välkänt namn datorbranschen, där bolaget står bakom populära produkter så som luftkylaren Hyper 212 i alla dess inkarnationer. Företaget gör dock inte enbart luftkylare, utan har en bred produktportfölj med bland annat chassin och kringutrustning så som tangentbord och möss.

I den sistnämnda kategorin avtäcker nu Cooler Master spelmusen CM310. Huvudattraktionen är en blygsam prislapp trots påkostade funktioner och en högupplöst optisk sensor. Designmässigt gäller mattsvart plast ovantill och gummerade grepp på musens sidor, vilket bryts av med en RGB-upplyst slinga.

Cooler Master CM310 1.jpg
Cooler Master CM310 2.jpg
Cooler Master CM310 3.jpg

Musen är därutöver anpassad för både höger- och vänsterhänta med en ambidextrös design, dock är det nämnvärt att två av funktionsknapparna är placerade på vänster sida, vilket gör dem svåråtkomliga för vänsterhänta. Sensorn är Pixart A3325, en optisk variant med upp till 10 000 DPI och en fördröjning specificerad till 1 ms.

Viktmässigt väger musen in på 135 gram med den inkluderade USB-kabeln på 1,8 meter inräknad, och med sladd borträknad blir vikten 100 gram. Cooler Master CM310 ska hitta ut i butiker omgående med en rekommenderad prislapp på 30 euro, motsvarande drygt 310 kronor.