Det blir alltid stor uppståndelse inför en lansering av en ny generation grafikkort, och uppföljaren till Nvidias framgångsrika Geforce GTX 10-familj är inget undantag. Produktfamiljen som går under kodnamnet Turing har tidigare ryktats lanseras i samband med Gamescom-mässan i augusti, och nu stärks dessa rykten av vad som påstås vara e-postkommunikation mellan Nvidia och en partner.

I meddelandet bekräftas bland annat produktnamnen för de nya korten som Geforce GTX 1180, Geforce GTX 1170 och Geforce GTX 1160. Lanseringen för flaggskeppsmodellen GTX 1180 sker först, den 30 augusti. I slutet av september följer det andra entusiastkortet GTX 1170 samt något som kallas GTX 1180+.

  • Geforce GTX 1180: 30 augusti

  • Geforce GTX 1170/1180+: 30 september

  • Geforce GTX 1160: 30 oktober

Geforce GTX 1180+ skulle kunna representera grafikkort från partnertillverkare, och om detta stämmer skulle alltså lanseringsdatumet 30 augusti gälla Nvidias egna Founder's Edition-utgåva. Det kan också vara en ny premium-variant av flaggskeppskortet med extra påkostade kylarlösningar och överklockningar. Till sist ska mellanklassmodellen Geforce GTX 1160 lanseras den 30 oktober.

I e-postmeddelandet beskriver Nvidia-representanten även hur lanseringsdatumen har skjutits fram då företaget har ett stort lager av grafikkort från Geforce GTX 10-familjen, vilket är i linje med vad som rapporterats tidigare. För att bli av med detta lager ska "små prissänkningar" ske.

I slutet av e-postmeddelandet anges att ett konferenssamtal ska äga rum den 21 augusti, dagen före Gamescom drar igång. Detta ger ytterligare trovärdighet till de rykten som tidigare angett att Nvidia ska presentera Geforce GTX 11-generationen under årets mässa.