Intels kompakta datorer i NUC-serien, en förkortning av Next Unit of Computing, tenderar att uppgraderas med hårdvara av senaste snitt när de senaste komponenterna hunnit etablera sig på marknaden. Nästa omgång NUC-enheter verkar inte vara något undantag då de uppges ansluta till Coffee Lake-generationen i augusti.

Bilder på den kommande generationen avslöjas av den ämnesfokuserade sajten The NUC Blog. Designmässigt har inte mycket förändrats sedan företaget introducerade de föregående modellerna baserade på lågenergi-kärnorna Goldmont Plus på Gemini Lake-kretsuppsättningen.

De nya modellerna ska få modellnumren NUC8i3BEH, NUC8i5BEH och NUC8i7BEH och dessa utrustas med Coffee Lake-varianter av Core i3, Core i5 och Core i7. Då dessa processorer har en högre TDP på 28 watt jämfört med de Atom-baserade föregångarna är de något större för att få plats med de större kylarlösningarna.

Utöver detta utrustas samtliga modeller med en 2,5-tumsplats för hårddiskar som ansluts över SATA 6 Gbps samt en M.2-2280-anslutning som kan arbeta över både SATA- och PCIe 3.0 x4. Dessa tre ska dessutom kompletteras av två kompakta modeller vid namn NUC8i3BEK och NUC8i5BEK.

De kompakta modellerna uppges få mer strömsnåla processorer med TDP på 15 watt, och den kompakta formen medför att de saknar 2,5-tumsplats. De behåller dock M.2-2280-platsen. Källor hos återförsäljare uppges antyda tillgänglighet i augusti, men vilka marknader detta gäller är oklart.