Sårbarheterna som ingår i Meltdown- och Spectre-familjerna tillhör de värsta som inträffat teknikbranschen på många år, och den som vill vara helgarderad mot illvilliga attacker har behövt installera säkerhetsåtgärder från såväl moderkortstillverkare som operativsystemets leverantör.

För den som sitter med gammal hårdvara är detta dock sällan ett alternativ då företag i regel slutar stöda produkter när de har ett antal år på nacken. Det finns räddare i nöden som vill att även äldre hårdvara ska vara säkrad, vilket exemplifieras av bland annat mjukvarumoddaren Regeneration som släppt ett antal BIOS-uppdateringar för gamla Intel-moderkort i Techpowerup-forumet.

Mer specifikt handlar det om BIOS-uppdateringar för de Nehalem-baserade processorerna som kunde användas med LGA1366-sockeln och X58 Express-plattformen. Denna plattform har hunnit bli över tio år gammal vid det här laget och såväl Intel som moderkortstillverkarna har övergivit den sedan länge.

Då detta är inofficiella BIOS-uppdateringar installeras de alltid på egen risk, men skaparen har erfarenhet av att leverera fungerande uppdateringar som spänner flera årtionden.