Anrika Logitech är en tillverkare med många produkttyper i sortimentet, och de flesta faller under kategorin kringutrustning. Företaget är kanske mest känt för möss och diverse tangentbord, men tillverkar även ljudprodukter såsom hörlurar och högtalare.

Nu tar Logitech ytterligare ett kliv in på marknaden för ljudrelaterad hårdvara i och med att de förvärvar mikrofonmakaren Blue Microphones, som ligger bakom ett flertal populära modeller. Bland dessa syns exempelvis bordsmikrofonerna Blue Snowball och Yeti, där sistnämnda testats av SweClockers och belönats med utmärkelsen "Utmärkt".

På senare tid har Blue Microphones riktat delar av sortimentet mot spelare och personer som strömmar spelvideor, en genre som även Logitech satsar på med företagets webbkameror. Blue Microphones VD, John Maier, berättar att företaget kommer fortsätta med att utveckla mikrofoner för olika målgrupper och prisklasser.

Logitech äger sedan tidigare ljudinriktade Astro Gaming, Jaybirds och Ultimate Ears som nu alltså får sällskap av Blue Microphones. The Verge rapporterar att nyförvärvet kostar Logitech 117 miljoner USD, vilket motsvarar lite mer än en miljard kronor.