Lanseringen av nionde generationens Core-processorer från Intel närmar sig och ny information om plattformen haglar tätt. Nyligen presenterades specifikationer för några av de kommande modellerna, där Core i9-9900K är en åttakärnig processor med upplåst Hyperthreading för 16 trådar.

Wccftech rapporterar nu om vad som sägs vara Intels senaste produktplan (eng. roadmap), där namn för processorfamiljer och ungefärlig tid för lansering står att läsa. I enlighet med tidigare rapporter släpps de nya Core-processorerna under det tredje kvartalet och familjens namn blir Coffee Lake Refresh.

Intel Roadmap wccftech.png

Bildkälla: Wccftech

Den entusiastinriktade HEDT-plattformen med styrkretsen X299 och sockel LGA 2066 ser också ut att få tillökning och detta under årets fjärde kvartal. Nytillskottet har kodnamnet "Basin Falls Refresh", vilket antyder att det precis som för Core-serien handlar om återanvändning av föregående arkitektur.

Under årets upplaga av Computex visade Intel upp en 28-kärnig processor, som med hjälp av exotisk kylning överklockades till 5 GHz. Bolaget snålade med informationen men avslöjade att produkten använder den serveranpassade sockeln LGA 3647. I produktplanen figurerar en processor med 28 kärnor, som blir del av den nya A-serien med lanseringsdatum under fjärde kvartalet 2018.