För snart ett år sedan avtäckte AMD HEDT-plattformen Ryzen Threadripper, med den 16-kärniga flaggskeppsmodellen Ryzen Threadripper 1950X i spetsen. Inför lanseringen i fjol presenterade AMD stolt förpackningen, där processorn exponeras genom en transparent panel och omsluts av svart skumplast.

Threadripper 2 förpackning.jpg

Bildkälla: Videocardz

Threadripper 2 förpackning 1.jpg

Bildkälla: Videocardz

Historien återupprepar sig och nu publicerar Videocardz bilder på förpackningen för kommande Ryzen Threadripper 2. Designen har många likheter med fjolårets, men den avrundade formen har ersatts av en mer rektangulär sådan. Återigen har processorn placerats bakom en bit genomskinlig plast, som är dekorerad med Ryzen Threadripper-logotypen och polygoner i mörka färger.

Videocardz skriver att det precis som med första generationens Ryzen Threadripper-processorer medföljer ett verktyg med begränsat vridmoment för montering i sockeln. Därtill finns även klistermärken och manualer och samtliga tillbehör är gömda i den hylla processorn monterats på.

Ryzen Threadripper 2 bestyckas med upp till 32 kärnor och 64 trådar, och precis som med föregångaren används sockel TR4 och styrkretsen X399. Toppmodellen ska enligt uppgift heta Ryzen Threadripper 2990X och ha en prislapp på strax över 20 000 kronor. Serien väntas lanseras någon gång under årets tredje kvartal.