Apple har för vana att lansera en ny Iphone-modell i september varje år, och 2017 års tillskott hette Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 Plus. Med ungefär en månad kvar till avtäckandet av uppföljarna har diverse rykten och information börjat hitta ut på webben, såsom design och storlek för de nya modellerna.

Youtube-profilen Marques Brownlee, även känd som MKBHD, visar i ett nytt videoklipp modeller som uppges representera 2018 års Iphone-telefoner. Det handlar om tre modeller i olika storlekar, där den största bestyckas med en 6,5-tumsskärm av typen OLED. Den får även större batteri och beskrivs i korthet som en större version av nuvarande Iphone X.

iphonex.jpg

Bild: MKBHD

Den minsta av de tre modellerna är utseendemässigt identisk med Iphone X, med en 5,8-tumsskärm. Skillnaderna uppges istället finnas på insidan, med kraftfullare processor och troligen även mer primärminne. Även priset tros bli detsamma som för nuvarande Iphone X.

Till sist visas även vad Brownlee kallar för "Iphone X Lite", vilken placerar sig någonstans mittemellan övriga två modeller. Det som utmärker denna är främst storleken och skärmen, då den mäter in på 6,1 tum och använder en LCD-panel istället för en OLED-panel. Modellen har även en ensam kamera på baksidan, istället för två som övriga modeller.

Brownlee nämner även den uppdaterade Iphone X samt den större modellen på 6,5 tum kommer med Face ID Gen 2, medan LCD-varianten stannar kvar på Gen 1. Vad detta innebär är ännu okänt, men det spekuleras kring att det handlar om snabbare upplåsning och förbättrad säkerhet. Ytterligare en nyhet för samtliga modeller är fler färgval, med svart, vit eller guld.

De tre nya modellerna väntas avtäckas under Apples evenemang i september. Priset för dessa är ännu okänt.