Spelutvecklaren Blizzard har sedan starten utvecklat ett stort antal speltitlar, och flera av dessa har gett upphov till omtyckta spelserier som lever vidare än idag. En av dessa är Diablo, vars senaste del lanserades 2012 – hela 12 år efter föregångaren Diablo II. Förutom regelbundna uppdateringar och två expansioner har det dock varit tyst kring spelserien sedan dess.

I ett videoklipp på sociala medier berättar Blizzard att de kommer fortsätta med så kallade seasons för Diablo III, vilka bland annat lägger till nytt innehåll. Förutom det bekräftar utvecklaren även att de har flera Diablo-projekt på gång inom företaget och en eller flera av dessa kan komma att visas redan i år.

Ett av projekten tros vara relaterade till den jobbansökan Blizzard publicerade tidigare under året, där de sökte personer med kunskap inom nivådesign. Det har även tidigare talats om att de arbetar på en version av Diablo III anpassad för Nintendo Switch, samt en så kallad remaster av Diablo II. Det handlar dock ännu om obekräftade uppgifter.

När de nya projekten avtäcks är ännu okänt, men mycket pekar mot att minst ett av dessa visas under mässan Blizzcon som går av stapeln den 2 november.