Sedan lanseringen av Discord år 2015 har chattplattformen ökat mycket i popularitet, där en av de stora konkurrenterna är långköraren Teamspeak. Nyligen utökade Valve sin tjänst för speldistribution med ett uppdaterat chattsystem, där bland annat gruppdiskussioner, röstsamtal och utseendet fick en uppfräschning.

Nu skriver Discord att även de utökar sin tjänst, och i detta fall handlar det om att spel kan köpas direkt genom klienten. Först på tur står 50 000 kanadensiska Discord Nitro-användare, som deltar i betaversionen för funktionen.

discord-store.png
discord-launcher.png

Spelen som ska finnas tillgängliga ska väljas av Discords anställda, och målet med spelbutiken kommer således inte vara att konkurrera med speljätten Steam. Företaget har också planer för att göra indiespel tillgängliga 90 dagar tidigare än på andra plattformar, vilket ska ackompanjeras av ett större spelbibliotek.

Användare som prenumererar på Discords Nitro-tjänst kommer få tillgång till ett flertal spel gratis varje månad, likt Sonys erbjudande med Playstation Plus och Microsofts motsvarande med Xbox Live. För detta samarbetar Discord till en början med utgivarna Deep Silver och THQ, och spelen som inkluderas är bland annat Saint's Row: The Third och Super Meat Boy.

De passar även på att utöka möjligheten att starta spel direkt från Discord, oavsett om de är köpta via företagets egen butik eller exempelvis Steam. Spelbutiken blir till en början endast tillgänglig i Kanada, men väntas lanseras utanför landet framöver. När detta sker är dock i skrivande stund okänt.