Kinesiska Xiaomi är idag en av världens största tillverkare när det kommer till smarta telefoner. Företaget är dock aktiva på en rad andra teknikrelaterade områden, med allt från tv-apparater till bärbara datorer. Nu breddar bolaget sin produktportfölj ytterligare då de ger sig in på marknaden för tangentbord.

Företagets första modell heter Xiaomi Gaming Keyboard och riktar sig, som namnet antyder, till spelare. Funktionsmässigt innebär det att det är av mekanisk typ, med röda brytare från tillverkaren TTC. När det kommer till material är basen tillverkad i aluminium medan tangenterna är gjorda av PBT-plast.

xiaomi_keyboard-678-1_678x452.jpg
xiaomi_keyboard-3_575px.jpg
xiaomi_keyboard-1.jpg

Precis som många andra spelinriktade tangentbord kommer även Xiaomis modell med bakgrundsbelysning som kan lysa i regnbågens alla färger. Denna går även att anpassa med olika effekter och kan programmeras för att synkronisera med det som händer på skärmen.

Xiaomi Gaming Keyboard är än så länge endast lanserat i Kina, där det har en prislapp på motsvarande 375 kronor inklusive moms. Det är ännu okänt om och när modellen lanseras utanför landet.