Under årets upplaga av teknikmässan Computex demonstrerade Intel en kommande processor med 28 kärnor, som kommer använda sockel LGA 3647 och troligtvis ingå i företagets nya A-serie. Intels nuvarande entusiastplattform bjuder på upp till 18 kärnor med sockel 2066 ackompanjerad av styrkretsen X299.

Nu talar uppgifter från webbplatsen HD Tecnologia (spanska) om att den kommande 28-kärniga processorn lanseras tillsammans med en ny styrkrets, som har namnet X599. Ännu är de flesta detaljerna gällande Intels nästa HEDT-bidrag okända, men av bilder på moderkort för plattformen att döma handlar det bland annat om primärminne i sex kanaler och väl tilltagen strömförsörjning.

Vid avtäckandet av processorn visade Intel upp den i överklockat utförande, där samtliga kärnor hade klockfrekvens om 5,0 GHz och använde en kraftfull värmeväxlare för kylningen. Under Computex 2018 kikade SweClockers närmare på ett moderkort från Gigabyte, där den serveranpassade sockeln LGA 3647 flankerades av 32 fasers strömförsörjning med aktiv kylning.

Enligt uppgift lanseras den nya A-serien och en 28-kärnig processor någon gång under årets fjärde kvartal. Information gällande pris, produktnamn och ett mer exakt datum är dock ännu obefintlig. Det är inte heller känt vilka funktioner X599 kan tänkas bjuda på.