Nyligen introducerade AMD andra generationens Threadripper-processorer, med modellerna Threadripper 2990WX och 2950X. Den förstnämnda av de två blir den nya toppmodellen för processorfamiljen, med hela 32 kärnor och dubbelt så många trådar tillgängliga. Precis som Pinnacle Ridge baseras modellerna på den nya arkitekturen Zen+, vilken bland annat möjliggör högre klockfrekvenser.

Trots att det primära syftet för Ryzen Threadripper 2990WX är arbetsstationer och professionella användare är det möjligt att överklocka denna, något som redan satts på prov. Detta bland annat av överklockaren "IvanCulpa", som med hjälp av flytande kväve lyckats få upp klockfrekvensen till 5 955 MHz men nämnvärt är att detta endast är på en av processorns kärnor..

Siffrorna kan jämföras med bas- samt turbofrekvensn för modellen, som ligger på 3,0 respektive 4,2 GHz. Överklockningen gjordes tillsammans med ett X399-moderkort från MSI samt ett nätaggregat på 1 500 W. Enligt mjukvaran Ryzen Master låg spänningen på 1,45 volt, men det är möjligt att detta är en felaktig avläsning i programmet.

Ytterligare en imponerande överklockning som gjorts med processorn är "Lucky_n00b" som fått upp samtliga 32 kärnor till 5,4 GHz. Även för detta användes flytande kväve och enligt "Lucky_n00b" uppmättes en strömförbrukning på över 1 000 W vid testandet.

Tidigare under året utfördes även överklockning på Ryzen 7 2700X och Ryzen 5 2600X, vilka även de uppmärksammades. På de modellerna lyckades överklockare komma upp till 5,88 GHz.

Uppdatering: Texten har ändrats för att återspegla att överklockningen endast är över en kärna, inte alla 32.