Den välkända chassimakaren Lian Li har ett långt meritlista när det kommer till datorlådor i premiumsegmentet, där företagets skrivbordschassi DK-05 är ett exempel i den övre prisklassen. På senare tid har bolaget även utökat sortimentet med mer prispressade produkter, som tidigare visats under Computex-mässor.

Nu avtäcker Lian Li ytterligare ett chassi och denna gång handlar det om Lancool One som placerar sig i mellansegmentet. Datorlådan mäter in på 220 × 472 × 450 mm (B × H × D) och väger 8,25 kg. När det kommer till moderkort stöds formfaktorerna E-ATX, ATX, Micro ATX samt Mini ITX.

Lian Li Lancool One 4.jpg

Chassits stomme och ena sidopanel är tillverkade av stål, medan den andra sidopanelen är av härdat glas. Toppen har plats för tre 120 mm- eller två 140 mm-fläktar och är bestyckad med en magnetisk panel med mesh-galler. Trendriktigt göms nätaggregat och lagringsburen av en täckplåt monterad i datorlådans nedre sektion, och nätdelen kan vara upp till 224 mm.

Frontpanelen består av aluminium och plast och huserar belysning av typen RGB alternativt adresserbar RGB. Luftflöde sker genom öppningen i panelens mitt, samt genom spalterna vid sidorna. I fronten ryms en radiator på 360 mm och en tjocklek på 65 mm, som sällskapas av ett magnetiskt dammfilter.

Lian Li Lancool One 5.jpg

Lagringsmässigt kan två 3,5-tumshårddiskar monteras i lagringsburen, medan ytterligare fyra platser för lagringsenheter på 2,5 tum finns i chassit. Två av dessa kan placeras på täckplåten för nätdelen, men för den som önskar högre luftflöde kan utrymmet istället ockuperas av ett par 120 mm-fläktar.

Grafikkort kan monteras horisontellt eller vertikalt och den maximala längden specificeras till 350 mm, medan processorkylare kan vara upp till 175 mm höga. Lancool One kommer i två utföranden, där belysningen och de lättillgängliga anslutningarna skiljer sig åt. Den dyrare varianten har bestyckats med suffixet "Digital", medan den billigare modellen enbart heter Lancool One.

Lian Li Lancool One 2.jpg

De båda utförandena kommer i svart och levereras med lättillgängliga anslutningar i form av två USB 3.0 Type-A samt in- och utgång för ljud. Lancool One Digital erbjuder därtill belysning i form av adresserbar RGB samt en USB 3.1 Type-C-anslutning i fronten.

Lancool One ska kosta motsvarande 1 000 kronor inklusive moms, medan Digital-varianten landar på motsvarande 1 150 kronor. Produkterna har ännu inget lanseringsdatum men väntas bli tillgängliga inom kort.