Diablo är ett av Blizzards mest omtyckta varumärken och den senaste delen i spelserien, Diablo III, släpptes för sex år sedan. Nyligen berättade utvecklaren att de inte bara har ett utan flera Diablo-projekt på gång inom företaget, och att i alla fall ett av dessa kommer avtäckas under 2018.

Via en numera borttagen artikel hos Forbes, som sparats av Reddit-användare, bekräftas det att ett av dessa projekt är Diablo III för Nintendo Switch. Spelet får undertiteln Eternal Collection och kommer med expansionen Reaper of Souls, tillägget Rise of the Necromancer samt exklusivt innehåll i form av The Legend of Zelda-karaktären Ganondorfs rustning.

Klicka här för att se den borttagna artikeln

Nintendo Switch-versionen erbjuder också flera olika sätt att spela tillsammans med andra, där upp till fyra stycken kan spela i co-op-läget på samma konsol. Det är även möjligt att spela tillsammans med upp till tre andra spelare på separata Switch-enheter, såväl offline som online.

Diablo III för Switch blir Blizzards första spel på en Nintendo-konsol sedan 2002, då bland annat The Lost Vikings släpptes till Game Boy Advance. Diablo III: Eternal Collection har ännu inget lanseringsdatum men släpps senare under 2018.