Taiwanesiska Thermaltake är kanske mest kända för sina chassin, där dessa på senare tid har varit utformade för att exponera datorkomponenterna, där View 37 levereras med en kombinerad topp- och sidopanel i akrylplast. Under Computex 2018 visade bolaget chassiserien Level, som bjuder på datorlådor med mycket härdat glas och stöd för vattenkylning.

Nu lanserar bolaget Level 20 GT, som är ett chassi i premiumsegmentet med stöd för moderkort upp till formfaktorn E-ATX. Datorlådan väger 19,1 kg och mäter in på 580 × 294 × 592 mm (H × B × D), där stommen är konstruerad av svartlackat stål. Toppen, fronten och sidopanelerna är tillverkade av 5 mm tjockt härdat glas.

Thermaltake Level 20 GT 3.JPG
Thermaltake Level 20 GT 2.JPG

Chassit bjuder på en öppen huvudkammare och den upp till 220 mm långa nätdelen placeras under en löstagbar täckplåt som är utrustad med ett fönster. Lagringsmässigt finns tre platser för 3,5-tumshårddiskar bakom moderkortsplåten, där varje plats alternativt kan inhysa två 2,5-tumsenheter. Därtill finns en löstagbar lagringsbur bredvid moderkortet, som kan rymma fyra 3,5- eller 2,5-tumsenheter.

Om lagringsburen monteras bort kan platsen istället ockuperas av en radiator upp till 420 mm lång. I fronten finns det plats för ytterligare en 420 mm-radiator, alternativt två 200 mm-fläktar eller tre stycken 120 eller 140 mm-varianter, vilket också är fallet i datorlådans topp. Baktill ryms en 140 mm-fläkt, som kan sällskapas av maximalt två 120 mm-diton i botten av chassit.

Totalt finns åtta platser för instickskort och plåten kan roteras för att möjliggöra både stående och liggande montering av grafikkort eller dylikt. Om lagringsburen är monterad kan grafikkort maximalt vara 310 mm långa, i andra fall gäller 410 mm. Processorkylaren kan vara upp till 200 mm hög.

Thermaltake Level 20 GT 1.JPG
Thermaltake Level 20 GT RGB Plus 1.JPG

Chassit kommer i varianterna Level 20 GT och Level 20 GT RGB Plus, där sistnämnda lägger krut på inkluderade RGB-belysta fläktar. Med RGB-varianten medföljer tre Riing- fläktar med adresserbar RGB-belysning, medan utförandet med det kortare namnet levereras med en 140 mm-fläkt med blå belysning.

De lättillgängliga anslutningarna har fördelats på två sidor om chassits topp och består av in- och utgångar för ljud, två USB 3.0, två USB 2.0 samt en USB Type-C. Datorlådorna ska bli tillgängliga någon gång i augusti men priset är ännu okänt. Level 20 GT RGB Plus har dock redan listats hos amerikanska Newegg för motsvarande 3 300 kronor inklusive moms.