Redan under CES 2018 avtäckte Nvidia sin satsning på spelskärmar i storbildsformat. Kort och gott innebär det 4K-upplösning parat med hög uppdateringsfrekvens och en rad andra egenskaper som är vanligare hos exklusiva datorskärmar än paneler i 65-tumsklassen. Vad priset skulle landa på har hittills varit oklart, även om det inte väntas bli nådigt.

Nu hittar dock obekräftade prisuppgifter ut på nätet, signerade nederländska Hardware.info. Det var under Gamescom som sajten talade med representanter för HP, en av de tre partnertillverkare Nvidia valt att samarbeta med. På plats visades HP:s variant av konceptet, med bland annat integrerad soundbar.

Nvidia_BFGD-5.jpg

Priset uppgavs då hamna mellan 4 000 och 5 000 euro, motsvarande mellan 42 000 och 53 000 kronor. Målsättningen sägs vara att hamna närmare det förstnämnda, men det beror till syvende och sist på kostnaderna för komponenter och konstruktion.

Talespersonen passade även på att avslöja några detaljer kring tillgängligheten, där skärmarna enligt denne kommer att försenas till första kvartalet 2019. Tidigare officiella uppgifter har talat för en lansering detta år, något som nu inte verkar bli fallet.

Specifikationsmässigt gäller 65 tum med 4K-upplösning, 120 Hz uppdateringsfrekvens med låg latens samt adaptiv bildsynkronisering med Nvidia G-Sync HDR. Sistnämnda innebär också ordentligt stöd för HDR med bland annat zonindelad bakgrundsbelysning och upp till 1 000 nits i ljusstyrka.

Därutöver ingår en Nvidia Shield TV, vilken kör en variant operativsystemet Android och möjliggör strömning av innehåll från bland annat Netflix och HBO. Huruvida lanseringen blir försenad återstår att se, men i samband med denna väntas även partnertillverkarna Asus och Acer släppa sin varianter av konceptet.